top of page

EIGENSCHAPPEN

Papaya heeft vele goede eigenschappen ! 

In de gebieden waar de papaja in zijn natuurlijke omgeving groeit, wordt de plant alom gewaardeerd voor de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen die in alle onderdelen van de plant voorkomen. Zowel de vrucht als de thee van gedroogde bladeren wordt gebruikt om maag- en darmklachten, diverse vormen van kanker, diabetes en andere ziektes te bestrijden en om de symptomen van het Chikungunya en Dengue virus te onderdrukken. 

Onderzoekers hebben aangetoond dat het extract van papajabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden enorme potentie heeft in de strijd tegen kanker. De papajaplant zou onder meer tumoren in de baarmoederhals, borst, lever, long en alvleesklier kunnen aanpakken. De onderzoekers maakten een extract van gedroogde papajabladeren en naarmate de concentratie hiervan toenam, werd ook het effect groter. Daarmee bevestigt wetenschappelijk onderzoek wat in de verhalen en traditie van diverse volken allang voor waar wordt aangenomen.

De papajaplant geeft het molecuul Th1-type cytokines een boost. Dit molecuul stuurt het immuunsysteem aan en kan de tumor op die manier vervolgens aanvallen. Papaja heeft geen negatieve bijwerkingen op gezonde cellen en heeft daarmee een streepje voor op de huidige behandelingen van kanker die vaak een aanslag op het lichaam vormen. 

De onderzoekers stelden tien verschillende soorten kanker bloot aan vier verschillende concentraties van papaja-extracten. In alle gevallen wist de plant de groei van de tumor te vertragen.

De enzymen in papaya zijn een grote stimulator voor het immuunsysteem, hierdoor is het lichaam in staat om kankercellen te herkennen en ervoor te zorgen dat deze zich niet kunnen delen. Ook blijkt dat aan kanker geopereerde mensen een sterker herstel kennen door het gebruik van papaya. 

Ziektes en aandoeningen waarbij papaya de genezing bevordert:

  • Diverse vormen van kanker waaronder darmkanker en borstkanker

  • Maag- en darmklachten zoals maagpijn, diarree en obstipatie

  • Chikungunya virus

  • Dengue virus

  • Artritis

  • Hoge bloeddruk

  • Chronisch hoesten

  • Infecties

  • Parasieten (o.a. wormen)

(Bron: Papaya the healing fruit, door Harald W. Tietze/gepubliceerd op Scientas.nl; populaire wetenschappelijke nieuwssite)

Papaya is ook bijzonder goed voor mensen met maagproblemen. Het enzym helpt in het spijsverteringssysteem om moeilijk te verteren proteïnes, koolhydraten en vetten af te breken. Papaya is vezelrijk en alleen al daarom zorgt het voor een goede spijsvertering en helpt bij zowel obstipatie als diarree. 

 

Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

bottom of page